Vegetarisk fiskmat med pellets av Spirulina, tång och alger.

Genom att mata fiskar med spirulina, tång eller alger får dina fiskar en diet som innehåller mycket protein. Spirulina och tång hjälper också till att öka fiskens immunförsvar och hålla matsmältningen igång. Pellets av spirulina och tång bidrar också till fiskarna kan bibehålla sina starka färger. På grund av alla dessa fördelar så förekommer spirulina och tång i nästan alla pellets som är gjorda för att mata fiskar med.

Spirulina
Spirulina är en mycket näringsrik planktonalg som finns naturligt i vulkaniska sjöar i Afrika, Asien och Central- och Sydamerika. Det får sitt namn från den spiralstruktur som den består av och bör vara en del av varje fiskdiet.

Tång
Tång är en annan näringsrik alg som fiskar, särskilt växtätande ciklider och saltvattenfiskar älskar. Den innehåller kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler och kommer som ark eller i pellets. Liksom spirulina bör förekommer tång i nästan alla typer av fiskfoder.
Tång är fyllda med alla näringsämnen som din fisk behöver för att trivas i hemma-akvariet. Tång är mest lik den mat fiskarna skulle äta och hitta naturligt, i havet och i flodbäddar.

Alger Wafer
Algerna är lite avvikande i fiskmatvärlden eftersom de kommer i formen av ark som går långsammare att äta upp än tillexempel flingor eller pellets. Arken sjunker snabbt, mjuknar långsamt, släpper ut matpartiklar succesivt, och är inte utformade för att ätas allt på en gång.
Den som använder algeark för sina bottenlevande fiskar kommer att märka att fisken som äter den spenderar mycket tid på att ta små små bitar från arket.
Alger wafers finns i en mängd olika storlekar och är fullpackade med växter, grönsaker och alger som de flesta växtätare inte kommer att kunna motstå. Därför är dessa Alger wafers extra bra att använda för fiskar i uppstarten av ett nytt akvarium.

 

Pellets

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nogaseo1/hoteloden.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *