Tag Heuer har något Rolex inte har.

Tag Heuer

En av mina favoriter bland klocktillverkare är Tag Heuer. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så, men numera ser jag dem som de allra finaste. Skulle jag köpa en riktigt fin klocka idag så skulle det vara en klocka från Tag Heuer. Inte från Rolex eller Omega, inte från någon annan av de exklusiva klockorna som finns på marknaden, utan en Tag Heuer.

Men det är inte säkert att jag hade valt att köpa en så dyr och fin klocka. Det finns ju både många fördelar och nackdelar med det valet. En Tag Heuer är dyr och du kommer att vara fast med samma klocka länge, på gott och ont. Men den håller i många, många år och du får en klocka med en fantastisk historia och med fenomenal kvalitet. En sämre och inte lika fin klocka kanske inte håller lika länge, men den kommer inte heller att kosta i närheten av vad en Tag Heuer gör. Du kommer också att kunna byta stil på klockan när du behöver köpa en ny. Som sagt, det finns både negativa och positiva aspekter att ta i beaktning innan man gör valet.

Tag Heuer har som sagt en fantastisk historia. Den sträcker sig hela vägen tillbaka till året 1860. En man vid namn Edouardo Heuer inledde sin verksamhet som urmakare i en liten stad vid namn St-Imier i Schweiz. Heuer var hans efternamn, men själva urmakeriet hette under denna tid Uhrenmanufaktur Heuer AG. Det var många år senare som varumärket Tag Heuer skulle bildas, närmare bestämt 1985 då Tag Group köpte upp majoriteten av aktierna i bolaget. Att historian började i Schweiz är inte något unikt för klocktillverkare av den här rangen. Det är snarare så att det är regel än undantag. De bästa klockorna i världen är enligt mig skapade av Tag Heuer. Vad tycker du?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *