Semmelwrap – en ny syccé

semmelwrapVad ser ni mest fram emot 2016? Det är möjligen lite tidigt att börja fundera på nästa år, det är ju ett tag kvar till nyår. Men det är lika bra att börja planera tidigt tänker jag. Det finns mycket som jag ser fram emot kommande år. Fotbolls-EM i Frankrike är en av de stora höjdpunkterna. Sommar-OS i Rio de Janeiro likaså. Det är helt enkelt mycket som kan göra 2016 till ett av de bästa åren hittills.

Men det är inte bara sport och idrott som är mina höjdpunkter 2016. Som ni vet så gillar jag ju att baka. Självklart kommer 2016 innebära många nya bakverk och roliga timmar i köket, bland mjöl och ströbröd. Men det jag ser fram emot mest att baka under nästa år är semmelwrap.

Va? Vad läste du nu? Semmelwrap, stod det så? Ja du läste helt rätt. För under fettisdagen i år så dök det plötsligt upp ett bakverk som var en uppgraderad version av semlan, Sveriges kanske mest ikoniska och traditionella bakverk. Som du kanske kan räkna ut i och med namnet, så är det alltså en wrap gjord av en semla. Semmelwrap kallas också ofta för ”Semla on the go”, den ska alltså förbättra semlans största svaghet: att den är svår att äta.

Semmelwrappen består av ett bröd som är utrullad till en tunn rund platta. Lite som en pizza. Den är sedan och gräddad och fylld med grädde och mandelmassa. Tänk er lite som en vanlig wrap med mer traditionell fyllning som du helt enkelt byter ut grädde och mandelmassa.. Den blir alltså lätt att ta med sig. Det är såklart också därför den har gått namnet ”Semla on the go”.

Du kan antingen baka egna semmelwraps, det är faktiskt inte alls svårt. Så låt inte det avskräcka dig. Har du inte tid eller lust att baka själv, så har många konditorier och bagerier semmelwrap i sitt sortiment. Och fler lär det bli. För när fettisdagen kom 2015, så var wrappen helt ny. 2016 kommer den vara mer vedertagen och fler bagare kommer såklart att baka den. Det är en spännande utveckling. Så se nu till att gå hem och baka en söt och god semmelwrap.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *