På hotel Oden har vi nålfiltsmattor

När man trycker samman fibrer genom att använda nålar och skapar flera olika skikt kan man få fram nålfiltsmattor. Det hela låter komplicerat, men i själva verket är det ganska enkelt. Du känner igen nålfiltsmattor genom dess utseende, de har nämligen en yta som är slät och en som ofta har ett tryckt mönster. Det är vanligt att nålfiltsmattor används till större ytor, så som exempelvis vid mässor. Det är viktigt at hålla nålfiltsmattor torra, risken finns att de annars kommer börja lukta illa. Du behöver inte heller vara rädd för allergi när det kommer till nålfiltsmattor. Förr i tiden var detta en risk, men dagens nålfiltsmattor är gjorda av material utan någon som helst risk för allergiska reaktioner.

Läs mer om nålfiltsmattor från Eventgross här (därifrån har vi beställt våra. Supernöjda!).

Nålfiltsmatta
Såhär ser det ut!

Skötsel

Att sköta om nålfiltsmattor är inte svårt. Så länge du kontinuerligt tar hand om dem så kommer de inte att bli fördärvade. Dammsugning är det viktigaste och det behöver ske ofta. Hur ofta beror naturligtvis på hur ofta de gås på, och om de gås på med skor. Tänk också efter om det finns något annat som kan smutsa ned dina nålfiltsmattor. Är det exempelvis på en plats där skor alltid används så behöver nålfiltsmattor dammsugas några gånger i veckan, men är det sällan folk går på dem är en gång i veckan nog. Om det är ingrodd smuts i dina nålfiltsmattor så är tipset att använda dig av ett borstvalsmunstycke, då kommer du att få se på rensning! Det finns dock undantag, så se över om dina nålfiltsmattor tål borstvalsmunstycke innan du börjar dammsuga med dem.

Olika sorters nålfiltsmattor

Det finns många olika typer av nålfiltsmattor för dig att välja mellan. Med många alternativ ökar chansen att hitta något som verkligen passar dig och det du behöver, men det ökar också svårighetsgraden att välja och beslutsångesten som följer efter. Ta hjälp av någon kunnig inom området, det brukar vara bäst.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *