Nya skyltar till hotellet

Taktil skylt (1)

Nyligen var vi på en konferens som anordnades för hotellägare här i Stockholm. Det var flera olika företag där. Företag inom möbelbranschen, IT-branschen, matgrossister osv.

Jag pratade med fler av företagen som var där och fick med mig en hel del nya kontakter. Vi ska ju göra om loungen i lobbyn och jag kom i kontakt med ett företag som säljer snygga, lite ovanliga soffor och fåtöljer. Vi kollade också på ett nytt bokningssystem som var väldigt smidigt jämfört med vårt gamla. Vi får se om det kan bli något liknande system i framtiden.

 

Jag stod länge och pratade med ett företag som säljer skyltar. De tillverkar b la namnskyltar, informationsskyltar, fasadskyltar och dörrskyltar. Det som fångade mitt intresse var när kvinnan från företaget berättade att deras specialområde är taktila skyltar. Det finns över 100 000 synskadade personer i Sverige och det är ju självklart otroligt svårt att orientera sig på allmänna platser om det inte finns taktila skyltar. Vi har inga taktila skyltar på hotellet och jag känner att det är dags att ändra på detta. Jag tänker att vi tar ett helhetsgrepp om hotellets skyltar och byter ut allt från rumsnummerskyltarna, toalettskyltarna i lobbyn, till informationsskyltarna. Knapparna i hissarna måste också fixas. Skyltarna är universella vilket också underlättar för våra utländska besökare.

 

Vi kan utforma skyltarna som vi vill, bestämma färg, form, material och typsnitt. Skyltarna kommer att ha både text i relief och punktskrift eller symbol i relief och punktskrift.

Jag har funderat lite och jag tror att vi kör på gråa skyltar med vit text och vita symboler.

 

Ända sedan samtalet med kvinnan från skyltföretaget som förövrigt heter Recognus så har jag tittat mig omkring när jag har varit i allmänna miljöer och det är inte många platser som har taktila skyltar. Jag hoppas att detta är något som fler hotell, butiker, restauranger och offentliga miljöer börjar tänka på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *