Vi renoverade hotellköket med limfog!

Limfog direkt från skogen

Behöver ditt kök ett ansiktslyft eller en hel renovering? Då borde du göra som vi gjorde här på Hotel Oden nyligen, nämligen renovera med köket med limfog. Det är mycket att tänka på när man renoverar sitt kök. Det är inte bara design som är essentiellt, utan även funktion och hållbarhet som ska vägas in. Dessutom finns det så otroligt många smarta lösningar och varianter att det är viktigt att se över alla för- och nackdelar innan man bestämmer sig.

Ett modernt kök idag är rustikt med mycket naturmaterial. Sten, växter, jordnära färger och massivt trä är stora trender just nu. Just träbänkskivor finns det många fördelar med, exempelvis så har forskning påvisat att massivt trä innehåller enzymer som kan bryta ner bakterier vi finner i livsmedel. Med andra ord så kan ditt val av bänkskiva också vara avgörande för ditt köks renlighet.

Om du väljer trä när du ska renovera ditt kök finns det en del att tänka på: Först och främst val av träslag: Eftersom trenden är mer åt det rustika hållet så är ek och ask två favoriter, men även mer exklusiva träslag så som äpple och Jakaranda. Träslagen skall gärna matchas ihop med färger så som grönt och grått, men även mörkblått är en het färg.

Ett enkelt sätt att implementera trä-element i ditt kök är genom limfog. Limfog är ett otroligt starkt material, då det består av ihop-limmade lamellstavar. Limfog kan användas både till köksbänkar och köksluckor och är ett otroligt tåligt material. Dock så finns det limfog av olika kvalitet och oftast så är de stora bygghandlarnas alternativ av lite sämre standard men till ett lägre pris. Om man däremot vill se till att köket blir tåligt och bryr sig om kvalitet så ska man vända sig till en limfogspecialist. En specialist väljer trä med omsorg och ser till att du får ett material utan kvistar som är ganska fula och kan bidra till mer arbete om man vill försöka dölja dem.

Som sagt, att planera renovering av kök är en hel vetenskap. Det är också viktigt att man inte följer trender allt för hårt, utan att man väljer utefter sina egna preferenser och behov. Men oftast lönar det sig att vända sig till en specialist som har koll på material och funktion så man blir riktigt nöjd när projektet är färdigt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *