Letar du efter en restaurang på Öland?

restaurang öland

 

En av de absolut mest återkommande frågorna som man får när man jobbar på hotell är tips på härliga restauranger. Många tycker att det kan vara lite besvärligt att alltid behöva leta upp restauranger efter en heldag med äventyr, och vill därför gärna ha lite tips om vart man kan gå för att äta en god middag. Vi förstår precis och delar därför gärna med oss av våra favoritrestauranger på ön. I dag tänkte vi prata om en specifik restaurang Öland som vi har rekommenderat många av våra gäster att gå till, och de har alltid kommit tillbaka till hotellet mätta och belåtna!

Restaurangen som heter Lammet & Grisen gränsar till det vackra naturreservatet Horns Kungsgård, vilket skapar en vacker och idyllisk miljö. Där finns en stor takterrass att sitta på med något gott att dricka eller en bit mat, medan man ser ut över naturreservatet. Den stora takterrassen har varit väldigt uppskattad bland våra gäster, och har självklart varit en av anledningarna till att vi har rekommenderat dem att äta där. Men, vi får inte glömma den främsta anledningen till att vi har hänvisat dem till Lammet & Grisen – maten! De har ett koncept som är unikt i sitt slag, då köttet trancheras av kockarna mitt bland gästerna inne på restaurangen. Detta är ju dessutom en upplevelse i sig. Köttet serveras sedan med valfritt kallt eller varmt tillbehör, som är gjort på öländska och svenska råvaror. Kvalitén på maten är i en klass för sig, vilket beror på att nästan allt kött och alla råvaror är närproducerade och färska. På Lammet & Grisen köps det in så mycket lokalproducerade grönsaker, rotfrukter, frukter och bär som möjligt som kommer från grönsaksleverantörer på Öland och i Småland. De erbjuder dessutom öl från ett lokalt bryggeri, men också närproducerad glass och äppelmust för de små.

Som du kanske förstår rekommenderar vi varmt Lammet & Grisen, och tror att du hade uppskattat det lika mycket som våra tidigare hotellgäster. Har du vägarna förbi Öland i sommar så har du nu ett hett tips till vart du och familjen eller vännerna kan äta middag.

 

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *