Badrumstillbehör i hotell – Vad förväntas?

När du besöker ett hotell är det ett par saker du förväntar dig ska finnas, nästan oavsett hotellpriset. Utöver de uppenbara nödvändigheterna som garderob, lampor osv. förväntas det att det finns ett par glas samt schampo och balsam i badrummet. Om du har besökt ett hotell som inte inkluderar schampo och balsam i badrummet har det antagligen varit p.g.a. en av två anledningar. Antingen var det är väldigt lågpris och låg kvalitets hotell eller så är kulturen i landet du var i helt annorlunda från västvärlden. Även i de mindre utvecklade delarna av Asien är det vanligt med de här tillbehören men det varierar där.

Driver du ett hög-kvalitets hotell är det här ett koncept du kan utöka för dina högpris kunder. Vi på Hoteloden experimenterar nuvarande med detta konceptet och de tidigare resultaten verkar väldigt positiva.

Bättre upplevelse för högpris kunder

Vi har under en period testat att utöka konceptet av vad som är inkluderat för kunderna i badrummet. Till att börja med testade vi högre kvalitet schampo och balsam. Tyvärr märkte vi inte större skillnad i kundrecensionerna från test-gruppen mot vanligt. Efter det började vi istället inkludera nya produkter, det började med hygienprodukter och har sedan utvecklas som koncept. Det vi använder för tillfället är hudvårdsprodukter från Maria Åkerberg. Vi har sett bra resultat av att inkludera Maria Åkerberg produkter för kvinnor. Vi har testat olika typer av produkter och just nu verkar ansiktskräm fungera bäst.

Det är viktigt att uppmärksamma att taktiken inte visar samma resultat bland kvinnor och män och det kräver anpassning. För hotell som erbjuder högkvalitets rum är den extra kundanpassningen inte en stor förändring. Du behöver därför överväga vad du erbjuder och om du ska testa detta på en del rum och klienter bara. När det kommer till hotell finns det generella regler du kan följa, men om du vill stiga över konkurrenter är det lilla extra du gör väldigt viktigt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *