Badrumsmatta 101

Hur ska man egentligen använda en badrumsmatta? Vad fyller den för funktion? Borde du köpa en badrumsmatta?

Vad är en badrumsmatta?
En badrumsmatta är en matta som du lägger in på golvet i badrummet. Enkelt. Oftast rektangulär men kan även figurera i andra former. En badrumsmatta är en funktionsmatta. Den ökar säkerheten genom att ge en torr plats att stå på när du kommer ut från duschen eller badkaret. Då minskar risken för att man halkar och slår sig på vått golv.

Inredningsdetalj
En badrumsmatta är ett enkelt och effektivt sätt att inreda sitt badrum, och skapa en trivsam och mysig miljö. Det finns en uppsjö av alternativ när det kommer till mattor, och badrumsmattor är inget undantag. Olika mönster, former och färger. Möjligheterna är oändliga. Ett tips är att kombinera handdukar och mattor för ett enhetligt utseende i badrummet.

Etikett
Hur använder man sin badrumsmatta till fullo? En badrumsmatta förhöjer trivsamheten i badrummet. Den är ett sätt att inreda och uttrycka sig. Dessutom ökar mattan säkerheten i badrummet. Dessutom agerar den ljuddämpande. Badrum kan vara väldigt kalla rum med framförallt kalla golv, vilket kan ge en obehaglig känsla när man går upp på morgonen och möter det iskalla golvet med sina bara fötter. Då kan det vara skönt att borra in sina tår i en varm och skön matta.
Ska man använda sin badrumsmatta optimalt ska man direkt efter man duschat, sträcka sig ut ur duschen och hämta in sin handduk. Sedan torka av sig inuti duschen och sedan ställa sig på badrumsmattan. Då blir mattan inte helt blöt och behåller sin trevliga känsla. Dessutom kan du hänga upp badrumsmattan sedan och låta den torka av sig själv.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *