Alternativ användning av bilinredning?

Var kan man annars använda detta? Det är en fråga som det känns som att något alltid tänker, vad produkten än kan tänkas vara. För ett tag sedan var jag på ett hotell i en sorts journalistroll, och fick därför ta mig runt i hotellets lokaler, och jag gjorde några minst sagt spännande upptäckter. Detta hotellet hade nämligen ställt sig just den frågan som jag började inlägget med, och de hade gjort det med produkten bilinredning. Nej, det handlar inte om en bilinredning som man ser i en vanlig personbil, utan en bilinredning som används i arbetsfordon, främst inom hantverkaryrken. Hotellet hade nämligen hittat ett alternativt användningsområde för just en sådan bilinredning, och använde den således i ganska stor utsträckning. I mitt tycke så var användningsområdet också helt genialiskt. Alla lokaler behöver något typ av förvaring, och i detta fallet kunde bilinredning möta alla behov som fanns för detta på hotellet. Man använde det exempelvis i köket, för att förvara köksredskap och tallrikar med mera. Man använde det också som postfack och i hotellbaren som förvaringsplats för drinktillbehör och olika sorters sprit.  Det var alltså inte ut mot kunderna i första hand som man använde sig av bilinredning, vilket kan vara förståeligt. Men jag tyckte att det var genialiskt att man insett att det var en effektiv och bra lösning på ett problem, samt att en bilinredning inte bara kan användas i en bil. Med detta menar jag inte att alla idéer som kommer från frågan jag tog upp i början av inlägget är bra. Det finns många exempel på när man inte riktigt fått det nya användningsområdet att gå i hamn, men detta var inte ett av dessa fallen. Lösningen var i mina ögon optimal. Men det är inte det jag vill förmedla riktigt med detta inlägget heller. Det jag främst vill få fram är att jag älskar när man försöker utveckla något från något som redan existerar. Jag tror nämligen att det är så vårat samhälle utvecklas. Så till alla de som ställer sig denna frågan, keep going.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *